Wist je dat ... de meeste ski-ongevallen gebeuren met ervaren wintersporters?

Vaak zijn het niet de groentjes op de skipiste die het grootste risico op een ernstig letsel lopen, want de meeste serieuze ongevallen gebeuren met ervaren wintersporters. Zowat 80 procent van wie een bekkenfractuur of een andere breuk oploopt, heeft ervaring op skilatten of een snowboard.

Bij snowboarders zien we dat ze vaker vallen op hun hoofd waardoor ze een grotere kans op een hersenschudding hebben. Wanneer een snowboarder valt, vangt hij zijn val eerder op met zijn armen. Hierdoor komen onderarmbreuken bijna drie keer zo veel voor bij hen. Skiërs hebben dan weer meer beenbreuken, kniebandletsels en bekkenbreuken.

Je hoeft dus geen groentje te zijn om ernstige letsels te krijgen. Maar hoe komt dat nu precies? Skiërs en snowboarders zijn vaker overmoedig en op zoek naar uitdagingen. Hierdoor hebben ze meer kans om te vallen en een ernstig letsel te krijgen. Zeven van de 10 ernstige skiongevallen zijn het gevolg van botsingen, veroorzaakt door te snel gaande snowboarders of skiërs.

 

Wist je dat

38 % van de ski-ongevallen zich voordoen tijdens de eerste vakantiedagen? Wanneer je skiet, gebruik je je spieren op een andere manier dan in het dagelijks leven. Begin daarom best twee maanden op voorhand met regelmatig oefeningen te doen vooraleer je op de latten gaat staan. Zoals zo vaak is een gewaarschuwde skiër er twee waard!

Je beter binnen de pistegrenzen blijft! Heel wat verzekeringen dekken geen ongevallen die buiten de skipiste gebeuren. Dan moeten de kosten voor de redding, de repatriëring en de medische kosten uit eigen zak betaald worden.

 

Waarom een reisverzekering nemen voor uw skivakantie?

Doorgewinterde skiërs weten ondertussen wel hoe snel een ongeval op de piste gebeurd is. Op skivakantie vertrekken met een reisverzekering, is daarom altijd een aanrader. Zo vertrek je met een gerust gemoed op skireis. Eventuele medische kosten in het buitenland en medische repatriëring zullen dan ook gedekt worden door deze reisverzekering.

 

Welke reisverzekering kiezen voor uw skivakantie?

Geen idee welke reisverzekering het meest geschikt is voor uw skivakantie? Gaat u meerdere keren per jaar op reis of met het hele gezin? Dan is een jaarlijkse reisverzekering het meest geschikt. Neem contact op met onze specialisten reisverzekering op 011590790 of maak online een afspraak via www.nelissenverzekeringen.be. Zij leggen uit welke voordelen een reisverzekering u oplevert.